TAAL OP SCHAAL!
MAATWERK TAALTRAININGEN

OVER TAAL OP SCHAAL!


TAAL OP SCHAAL is in 2013 opgericht door Alexandra Grol en ontstaan uit twee passies: taal en de wens om taal over te brengen. Want, of je nu aanleg hebt voor talen of niet: "IEDEREEN KAN EEN TAAL LEREN!" Dat is mijn overtuiging, mijn ervaring en mijn motto!


Internationale Opvoeding

Ik ben geboren in Beiroet (Libanon) en tweetalig (Nederlands - Duits) opgevoed in België. In de afgelopen jaren heb ik gewoond en gewerkt in België, Frankrijk, Engeland, Brazilië en Nederland. Naast het leren van een taal heb ik me bovendien altijd verdiept in de cultuur van dat land. Cultuur en taal gaan immers hand in hand. 

Internationale Opleiding

Met mijn Master-diploma vertaler – tolk Nederlands, Engels en Portugees van het Rijksuniversitair Centrum Antwerpen (HIVT-RUCA) op zak spreek ik vijf talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans & Portugees. 

Internationale Carrière

Meer dan 25 jaar management- en consultancy-ervaring binnen het internationale bedrijfsleven en bij organisaties in het buitenland heb ik op mijn CV staan. Sinds 2013 heb ik die werkervaring en talenkennis samengebracht in het geven van taal- en cultuurtrainingen aan particulieren en voor professionals bij de overheid en het bedrijfsleven.